Sfaturi despre editarea fotografiilor

In acest articol vom invata cateva metode de baza pentru editarea fotografiilor.

Pentru a putea sa editati o fotografie cat mai bine si pentru a obtine rezultatele dorite cat mai usor trebuie sa salvati pozele in formatul RAW daca va permite aparatul. Acest format salveaza poza asa cum este inregistrata de senzorul aparatului fara a face modificari asupra pozei.

Ca exemplu pentru acest articol vom folosi programele Adobe Photoshop si Adobe Photoshop Camera Raw.

In momentul in care deschideti o poza de tip raw cu programul Camera Raw de la photoshop veti avea mai multe optiuni de pre editare inainte de a ajunge in modul propriuzis de editare a pozelor. Una din cele mai importante setari este Balansul de Alb (White Balance) acestea seteaza “caldura” culorii alb din poza. Miscati sliderul stanga-dreapta pentru a obtine efectul indicat. Este foarte important sa setati aceasta optiune in asa fel incat poza sa fie cat mai apropiata de realitate.

O alta setare importanta este expunerea, miscati din nou sliderul stanga-dreapta pana cad obtineti un echilibru intre obiectele aflate la umbra si cele aflate la soare incat nici una din ele sa nu fie deranjante.

Setati sliderul din dreptul optiunii “Clarity” sau “Sharpness” pentru a obtine o poza mai clara dar nu exagerati. Dupa care setati¬† contrastul si brightnessul¬† in aceasta ordine pana cand obtineti lumina dorita. Folositi setarea “Saturate” pentru a inviora culorile pozei.

Dupa ce ati setat poza corespunzator puteti sa o deschideti pentru editarea in Photoshop.

Aici puteti sa adaugati pozei o varietate mare de efecte din rubrica Filter.

De la rubrica Image puteti face ajustari ale culorilor pe diferite canale de culoare: Rosu, Verde, Albastru.

Acest articol va prezentat setarile de baza pe care trebuie sa le faceti in general fiecarei poze pentru ca aceasta sa aiba un aspect vizual cat mai placut.

WhatsApp

Datele companiei verificate de Targetare.ro